اهمیت تشکیل پرونده مالیاتی

اهمیت تشکیل پرونده مالیاتی

دلایل نیاز به تشکیل پرونده مالیاتی

خیلی از افراد این تصور را دارند که بدون داشتن پرونده مالیاتی می‌توانند به راحتی کسب‌وکار خود را داشته باشند و مشکلی برایشان به وجود نمی‌آید؛ اما باید بدانید که بر اساس قوانین تجارت و مالیات‌های مستقیم، همه افراد حقیقی و حقوقی که به عنوان فعال اقتصادی شناخته می‌شوند، باید پرونده مالیاتی داشته باشند. با توجه به این مورد، مهم‎ترین دلایل نیاز به پرونده مالیاتی عبارتند از:

  • استفاده از تسهیلات بانکی
  • تعامل با سایر کسب‌وکارها و خرید و فروش در بازار داخلی و خارجی
  • استفاده از انواع پایانه‌های فروشگاهی مانند دستگاه پوز
  • دریافت کد اقتصادی و برداشته شدن محدودیت‌ها برای امضا کردن قراردادها
  • امکان فعالیت به عنوان یک نهاد اقتصادی قانونی
  • مجرم شناخته نشده از سوی قانون
  • امکان ارسال اظهارنامه مالیاتی
  • شناخته نشدن به عنوان بدهکار مالیاتی
  • جریمه نشدن واحد اقتصادی

ثبت نام و تکمیل پرونده الکترونیک مالیاتی

برای اینکه بتوانید پرونده مالیاتی خود را تشکیل دهید، اولین کار، ثبت نام و تشکیل پرونده الکترونیک مالیاتی است. برای این کار شما باید وارد سایت tax.gov.ir شوید و پیش ثبت نام خود را انجام دهید. این پیش ثبت نام شامل: وارد کردن اطلاعات شخصی و بارگذاری مدارک خواسته شده است؛ پس از این کار، یک کد ده رقمی به شما داده شده و سازمان امور مالیاتی کشور، صحت اطلاعات را بررسی می‌کند. پس از تایید اطلاعات توسط سازمان، نام کاربری و کد ملی به شماره همراه شما ارسال شده و شما می‌توانید با استفاده از آنها، وارد سایت شده و از خدمات الکترونیک استفاده کنید.

مدارک لازم برای تشکیل پرونده مالیاتی

برای اینکه بتوانید ثبت نام و تکمیل پرونده الکترونیکی مالیاتی را به درستی انجام دهید، باید یک سری مدارک را آماده کنید. به این ترتیب، اگر خودتان کارهای تشکیل پرونده مالیاتی را انجام می‌دهید، خیلی سریع‌تر به پایان مراحل می‌رسید؛ همچنین اگر برای این کار به کافی نت مراجعه کرده‌اید، دیگر نیازی به رفت و آمد نیست. دقت داشته باشید که مدارک لازم برای تشکیل پرونده مالیاتی اشخاص حقوقی و حقیقی متفاوت است؛ به همین دلیل در جدول زیر این مدارک را به صورت جداگانه ارائه داده‌ایم.

مدارک لازم برای اشخاص حقیقیمدارک لازم برای اشخاص حقوقی
مدارک هویتی مانند شناسنامه و کارت ملی جواز کسب واحد صنفی یکی از قبض‌های مربوط به محل فعالیت سند مالکیت محل فعالیت یا اجاره نامه آن که به نام مودی نوشته شده است کارت بازرگانی وکالت نامه برای نماینده قانونی مودیشناسنامه و کارت ملی همه اعضای هیئت مدیره مدارک شرکت مانند اساسنامه، روزنامه رسمی، آگهی تاسیس و اظهارنامه ثبت شرکت‌ها گواهی امضا از همه اشخاص حقیقی صاحب امضا در دفترخانه اسناد رسمی پروانه یا جواز فعالیت و آخرین تغییرات روزنامه رسمی آخرین قبض تلفن مربوط به محل فعالیت شرکت سند محل فعالیت یا اجاره نامه

مراحل تشکیل پرونده مالیاتی

خیلی از افرادی که قصد فعالیت در فضای اقتصادی کشور را دارند، با نحوه تشکیل پرونده مالیاتی آشنا نیستند؛ به همین دلیل در این بخش از مقاله قصد داریم که مراحل تشکیل پرونده مالیاتی را به صورت گام‌به‌گام به شما آموزش دهیم. این مراحل عبارتند از:

  • ورود به درگاه ملی به آدرس tax.gov.ir
  • وارد کردن شماره موبایلی که به نام مؤدی باشد و تایید آن توسط کد دریافت شده
  • وارد کردن اطلاعات مؤدی اصلی بر اساس اطلاعات درج شده بر روی کارت ملی
  • ثبت اطلاعات خواسته شده (اطلاعات واحد کسبی، پروانه کسب، اتحادیه و نوع شغل برای اشخاص حقیقی و اطلاعات ثبتی، محل ثبت، نوع شرکت و شماره اقتصادی قدیم برای اشخاص حقوقی)
  • ثبت موقعیت جغرافیایی محل اقامتگاه قانونی از روی نقشه برای تعیین حوزه مالیاتی مؤدی
  • ثبت اطلاعات مربوط به اعضا و شرکا
  • تایید نهایی پیش ثبت نام و برطرف کردن نواقصی که با رنگ قرمز مشخص شده‌اند
  • زدن کلید تایید نهایی و دریافت کد رهگیری ثبت نام
  • منتظر ماندن تا دریافت اطلاعات کاربری از سوی سازمان امور مالیاتی (در این مرحله اطلاعات مربوط به آدرس محل اقامتگاه قانونی و اعضا یا شرکا، توسط سازمان مورد بررسی قرار گرفته و از ادراه پست و ثبت احوال استعلام گرفته خواهد شد.)
  • ورود به مرحله ثبت نام الکترونیکی با استفاده از اطلاعات کاربری دریافت شده
  • تکمیل اطلاعات مورد نیاز و استفاده از خدمات درگاه الکترونیکی

اتصال دستگاه پوز به پرونده مالیاتی

طبق ماده 11 قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، اتصال دستگاه پوز به پرونده مالیاتی برای همه افرادی که دارای دستگاه کارتخوان یا درگاه پرداخت اینترنتی هستند، الزامی است؛ به همین دلیل شما باید با نحوه اتصال پرداخت به پرونده مالیاتی آشنا باشید تا بتوانید از دستگاه‌های خود به درستی استفاده کنید. قبل از اینکه اقدام به اتصال دستگاه پوز به پرونده مالیاتی کنید، باید بر اساس مراحلی که در قسمت‌های قبلی گفته شد، پرونده خود را تشکیل دهید. پس از این کار، می‌توانید با انجام کارهای زیر، اتصال پرداخت به پرونده مالیاتی را انجام دهید:

  • ورود به سامانه با استفاده از نام کاربری و رمز عبور داده شده
  • ورود به قسمت خلاصه وضعیت مالیاتی یا پرونده‌های الکترونیک
  • انتخاب گزینه تعداد پایانه‌های فروش
  • مشاهده همه دستگاه‌های پوز که به نام شما هستند و در پرونده مالیاتی کارتخوان قرار نگرفته‌اند
  • انتخاب گزینه الصاق به پرونده برای همه دستگاه‌هایی که به پرونده مالیاتی شما متصل نیستند

دقت داشته باشید که کد پستی درج شده در سایت باید کد پستی همان جایی باشد که قصد دارید درخواست دستگاه کارتخوان را برای آن ارائه دهید. همچنین قبل از الصاق کردن دستگاه کارتخوان به پرونده مالیاتی باید پرونده خود را تکمیل کرده باشید؛ در غیر این صورت، با خطای عدم تکمیل پرونده مواجه می‌شوید.

جریمه عدم تشکیل پرونده مالیاتی

همه شرکت‌ها موظف هستند که حداکثر تا دو ماه بعد از تاسیس، نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی و تکمیل آن اقدام کنند؛ در غیر این صورت مشمول جریمه خواهند شد. جریمه عدم تشکیل پرونده مالیاتی، حدود سه برابر مبلف تعیین شده است؛ هرچه میزان سرمایه تعیین شده برای شرکت بیشتر باشد، این مبلغ جریمه هم بالاتر خواهد رفت.

Read more

ویژگی های یک نرم افزار حسابداری آنلاین مناسب

ویژگی های یک نرم افزار حسابداری آنلاین مناسب

امور حسابرسی شرکت ها در گذشته تا به امروز امروزه با رشد تکنولوژی و صنعت با توجه به گستردگی حجم عظیمی از شرکت ها، کارگاه ها و کارخانجات عملا حسابرسی به امور دفتری شرکت ها به شیوه قدیمی و سنتی، کاری بسیار پیچیده، وقت گیر و پردردسر و البته در

By Yoosef Golshahi
راهنمای جامع و دقیق حسابداری مالیاتی

راهنمای جامع و دقیق حسابداری مالیاتی

حسابداری مالیاتی چیست؟ حسابداری مالیاتی یا Tax Accounting شاخه‌ای از حسابداری است که فقط به بررسی مسائل مالیاتی می‌پردازد. حسابداران این رشته به خوبی با مفاهیم مالیاتی آشنایی دارند و میزان خطا و اشتباه را به حداقل می‌رسانند. دولت برای جلوگیری از فرار مالیاتی قوانین متعددی را

By Yoosef Golshahi
وظایف حسابدار حقوق و دستمزد چیست؟ راهنمای کامل

وظایف حسابدار حقوق و دستمزد چیست؟ راهنمای کامل

حسابداری حقوق و دستمزد خوب است که با این موضوع شروع کنیم که حسابداری حقوق و دستمزد چیست؟ در واحد مالی و حسابداری یک شرکت یا سازمان یکی از وظایف حسابدار مجموعه، حسابداری حقوق و دستمزد است. این حسابدار وظیفه دارد که مطابق با قرارداد بین کارگر و کارفرما و

By Yoosef Golshahi
ضمانت نامه بانکی چیست؟ راهنمای کامل ضمانت نامه بانکی

ضمانت نامه بانکی چیست؟ راهنمای کامل ضمانت نامه بانکی

ضمانت نامه بانکی چیست ضمانت نامه بانکی تضمینی کاغذی و برگشت ناپذیر است که از سوی بانک ها به شخص حقیقی یا حقوقی متقاضی اعطا میشود. در ضمانت نامه بانکی، بانک که صادر کننده ضمانت نامه است به طرف دوم معامله (ذینفع) متعهد میشود که مبلغ قرارداد یا مفاد قرارداد

By Yoosef Golshahi